Așteptați PS5 încetinește vânzările PlayStation 4

 PS5: Noi detalii privind compatibilitatea înapoi apar dintr-un brevet

Sony a anunțat ieri că a vândut până la 100 de milioane de PlayStation 4s la nivel mondial, după un rezultat atât de izbitor pentru a se aștepta ca un declin ar fi fiziologic și, de fapt, acest lucru a avut loc în special în prima parte a anului.

În ultimul trimestru, Sony a distribuit 3,2 milioane PS4 și PS4 PRO, o ușoară scădere față de trimestrul anterior și constantă față de aceeași perioadă din 2018. dar încă mai mare decât vânzările Switch în perioada cuprinsă între aprilie și iunie.

Compania japoneză consideră că această scădere este complet normală și spune că vânzările PlayStation 4 sunt acum reținute parțial de consumatori în așteptare pentru PlayStation 5, o consolă care încă nu are o fereastră de lansare, dar despre care mulți analiști cred că ar putea ajunge la sfârșitul anului 2020.

Acesta este un scenariu destul de comun chiar și în lumea telefonie mobilă, de îndată ce zvonurile concrete s-au răspândit pe un nou smartphone de ultimă generație, vânzările modelului anterior au încetinit, numai pentru a se recupera după reducerea prețurilor. Acesta este motivul pentru care mulți producători sunt reticenți în a anunța inovațiile din conductă cu mare așteptare, să ne gândim la Nintendo care a dezvăluit Switch Lite cu doar două luni înainte de lansare, pentru a evita arderea vânzărilor modelului actual în timpul sezonul de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *