Blizzard & # 039; s Cenzura Blitzchung este mai complexă decât credeți

Cele mai mari știri despre jocuri din această săptămână nu sunt o mare lansare sau un pic de dramă. Nu, este aplicarea abuzivă a lui Blizzard a unuia dintre ei Hearthstone Reguli de concurență a bunicilor.

În timpul recent Marelui Maestru Asia-Pacific din Taiwan, Chung „Blitzchung” Ng Wai a primit ocazia de a rosti „opt cuvinte” după Hearthstone Meci.

Blitzchung vine din Hong Kong, care în prezent se chinuie să insufle un proces democratic. Teritoriul încearcă să facă acest lucru în represalii pentru cererea Partidului Comunist Chinez (PCC), să li se permită extrădarea în China continentală fără un proces adecvat.

Mulți un Hongkonger mândru s-a ridicat împotriva acestei confruntări, iar Blitzchung a profitat de ocazie în urma meciului său pentru a sta alături de ei. Având această ocazie, el a exclamat un slogan popular printre protestatarii și simpatizanții din Hong Kong: „Eliberați Hong Kong. Revoluția epocii noastre!”

Pentru cei neinițiați, să facem un pas rapid înapoi. Hong Kong a fost eliberat de guvernul britanic în 1997 și a revenit în China, în conformitate cu politica „o singură țară, două sisteme”, unde i s-a permis în mare parte să rămână autonom de China. Politica permite ca dispozițiile pentru Hong Kong să rămână așa până în 2047.

Cuvântul cheie la cele de mai sus este „în cea mai mare parte”, deoarece China continentală împinge din nou aceste granițe încă din 2012.

Cu protestele care se desfășoară în Hong Kong și răspunsurile din ce în ce mai slabe și violente ale guvernului continentului la aceste proteste, nu este o surpriză Hearthstone un jucător din Hong Kong care joacă într-o competiție în Taiwan ar avea ocazia să-și exclame sprijinul pentru un Hong Kong gratuit.

Dar despre răspunsul lui Blizzard?

Regula bunicilor în cauză

Blizzard a declarat după incident că Blitzchung a fost suspendat timp de 12 luni și câștigurile sale au fost revocate în cadrul oficialului din 2019 Hearthstone Reguli oficiale pentru concurență de la Grandmasters v1.4. În pagina 12, secțiunea 6.1 se menționează că:

Implicarea oricărui act care, în exclusivitatea discreției lui Blizzard, vă aduce în discreție publică, jignește o porțiune sau un grup de public sau, în alt mod, dăunează imaginii Blizzard va duce la eliminarea de la Grandmasters și reducerea premiului jucătorului în valoare totală de $ 0 USD, în plus la alte remedii care pot fi prevăzute în Manualul și Termenii site-ului Blizzard.

După ce a citit asta, orice occidental s-ar putea gândi: „Ce-i cu acțiunile lui Blitzchung au încălcat această regulă?” Totul are legătură cu China continentală.

Hong Kong i s-a promis autonomia sa până în 2047, dar stăpânirea din ce în ce mai fericită a continentului, sub Xi Jinping, a intrat încet în oraș. China ar fi putut fi de acord cu politica „o singură țară, două sisteme” în 1997, dar aceasta a fost cu mult înainte ca Xi să ajungă la Paramount Leader în 2012.

Obiceiul recent descoperit al PCC de a-i smulge pe cetățeni Hong Kong din stradă pentru lucruri considerate crime în continent nu ușurează mintea Hongkonger-ului și nici genocidul Uigur nu se întâmplă în „lagărele de învățământ” din nordul țării. Mulți din oraș consideră protestele actuale și ceea ce reprezintă pentru a fi o adevărată situație de a face sau de a muri.

Perspectiva continentală chineză

Pentru noi, de această parte a apei, reacția intestinală este că Blizzard este pur și simplu zgomotos către Partidul Comunist Chinez. Sunt într-o anumită măsură, dar este mai probabil că pur și simplu nu vor să-și piardă toți jucătorii chinezi pentru a-i supăra.

În ciuda cenzurii pe internet și a presei generale, știrile încă călătoresc rapid în China continentală și puteți paria știri despre declarația lui Blitzchung care a ieșit deja din Taiwan și în continent.

Mașina de propagandă a PCC este în căutare de a condamna protestele din Hong Kong și de a convinge populația generală continentală că cetățenii din Hong Kong se revoltă și acționează ca niște copii care au întors spatele Han.

Imaginea pictată de PCC a celor care protestează în Hong Kong este una dintr-un grup care crede că sunt mai buni decât cei de pe continent, dar sunt atât de îmbrăcați de influența occidentală, încât nu pot să nu apeleze la violență.

Am fost tu sau eu în acest tip de mediu, iar aceasta a fost povestea pe care am auzit-o după ce am crescut și am trăit cu mass-media strict controlată din China, probabil am crede și noi. Nu este greu de imaginat.

Lucrul potrivit?

Având în vedere acest punct de vedere, se poate imagina cu ușurință Blizzard suspendarea lui Blitzchung pe baza jignirii „unei porțiuni sau a unui grup de public”, însă adevărata întrebare nu este dacă Blizzard a respectat propriile lor reguli. În schimb, este dacă suspendarea a fost lucrul potrivit. Cred că oricine are o idee despre toată greutatea pumnului de fier din China ar spune că nu este ceea ce trebuie să facă.

Pentru o companie cu sediul în America de Nord, pentru persoanele crescute cu principii americane, văzând că suveranitatea și libertățile promise ale orașului vor fi împiedicate în trepte, așa cum se întâmplă în Hong Kong, ar trebui să se oprească. Hong Kong-ul li s-a garantat drepturile lor de a rămâne până în 2047, iar PCC a făcut tot posibilul să se lupte pentru aceste drepturi în ultimii câțiva ani.

Din punct de vedere al afacerii, decizia lui Blizzard are sens. Nu s-au prezentat Diablo Nemuritor la Blizzcon 2018 pentru ca mărcile occidentale să se încrunte. Era clar pentru piața asiatică, din care China este ușor cea mai mare porțiune.

Neacționarea ar putea fi percepută ca tăindu-și nasul, în ciuda feței. Chiar și așa, aceasta este compania cunoscută pentru că aruncă 50% din proiectele lor pe fereastră (dar și pentru anunțarea numai a proiectelor care vor fi lansate).

Jos Yuan-der

Este Diablo Nemuritor într-adevăr atât de important pentru angajatul tău mediu Blizzard? Probabil ca nu. Dar este pentru cei mai importanți pentru Blizzard ca activitate de operare.

Gamerii au tendința să creadă că marile editori acționează în numele consumatorilor lor, dar realitatea aspră este că Activision-Blizzard este o companie comercializată public. Principala lor prioritate sunt acționarii, iar Tencent, aceeași companie chineză care acționează în esență ca una dintre cele mai puternice arme tehnologice ale PCC, deține 5% din Blizzard.

Unii utilizatori de internet pot cunoaște Tencent doar compania chineză care a investit 150 de milioane de dolari în rețeaua de socializare Reddit direct și până la încă 150 de milioane de dolari în finanțarea Seriei D. Totuși, Tencent este investit și în mai multe edituri de jocuri video și firme de tehnologie din întreaga lume. De asemenea, a ajutat la proiectarea și implementarea sistemului de credit social al Chinei și este activ în supravegherea utilizatorilor de internet din țară.

S-ar putea să fie un pic de întindere pentru a pretinde Tencent l-a împins în mod activ pe Blizzard să se prăbușească pe Blitzchung. Este mult mai probabil că Blizzard nu a dorit să-și înstrăineze fanii chinezi și riscă eșecul viitoarei Diablo Nemuritor, care cu siguranță nu este orientat către publicul lor occidental.

Blizzard și-a urmat propria regulă către un T și a acționat în cele mai bune interese ale afacerilor lor, dar s-ar putea să se fi aflat în fața celor care se luptă în Hong Kong pentru a salva fața cu piața chineză continentală.

Decența are clar un preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *