Consolele de joc Obțineți o scutire de vacanță de la tarifele din China ale lui Trump

Conform The Washington Post, Casa Albă a anunțat o întârziere în desfășurarea tarifelor de 10% planificate la unele mărfuri fabricate din China, inclusiv console de jocuri video. În loc să intre în vigoare în septembrie, tarifele nu vor fi aplicate decât în ​​15 decembrie.

Alături de console de jocuri video, care sunt clasificate sub HTSUS 9504.50 în lista scutirilor, alte articole legate de tehnologie, cum ar fi laptopuri, articole de casă și jucării sunt scutite de la tarif până în decembrie.

Președintele Donald Trump a declarat că decizia este menită să compenseze orice impact potențial asupra consumatorilor și a întreprinderilor în perioada vacanțelor, spunând că mutarea a fost „În cazul în care acestea [tarifele] ar putea avea un impact asupra oamenilor”.

Alte tarife, inclusiv cele la produsele alimentare, urmează să fie valabile luna viitoare.

După cum subliniază Post, această întârziere este aproape de admiterea că aceste tarife ar putea afecta economia. Este un pericol executivii Nintendo, Sony și Microsoft – printre mulți alții – a avertizat deja administrația despre în iunie, când au declarat că tarifele ar putea avea un efect de ondulare și ar putea afecta economia în mai multe sectoare diferite, fără să mai vorbim de propriile afaceri.

Posibil să compensați problemele potențiale, Nintendo a mutat chiar o parte din producția sa Nintendo Switch din China.

Chiar mai recent, directorul financiar al Sony a emis o declarație prin care a solicitat compania este posibil să fie nevoit să crească prețurile PlayStation 4 și prețurile hardware-urilor viitoare în cazul în care aceste tarife intră în vigoare.

Pe de altă parte, rămâne de văzut dacă aceste tarife vor intra vreodată în vigoare. Au fost deja amânate de la data inițială de început a lunii iulie, administrația Trump luând în considerare alte concesii în fața discuțiilor cu China.

În plus, economiștii avertizează că există posibilitatea ca economia să intre într-o altă recesiune anul viitor, cu încetinirea angajărilor și reducerea cheltuielilor. Implementarea tarifelor, în special cele care afectează marile corporații de divertisment și tehnologie, ar putea doar să agraveze problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *