Emblema focului: Trei case de recenzie – Crema recoltelor

Puneți un RPG într-un cadru școlar și veți primi probabil o mulțime de ochi exasperați de la fani. Anime School aduce adesea o mulțime de tropi bine folosiți. De aceea Emblema focului: trei case a surprins și a preocupat pe mulți când a ieșit jocul a fost parțial stabilit într-o școală.

Facțiuni concurente? Verifica. Fete timide și mame, ar fi Casanovas? Verifica. De fapt, „verificați” tot ceea ce vă puteți aștepta dintr-un RPG bazat pe școală.

Adăugați un Persona – un stil de stil și un sistem de creștere a statelor cu unele elemente de complot distincte, care amintesc de Nihon Falcom Trails of Cold Steel și aveți un joc care pare mai ales derivat pe hârtie.

Din fericire, diferența dintre teorie și realitate este simplă din momentul în care porniți Trei case . Acest Fire Emblem echilibrează cu abilitate inovația cu mecanica consacrată pentru a crea cel mai imersiv și mai bine confecționat joc din franciză. și coerentă – povestea Emblema focului și o face în moduri subtil diferite de metodele obișnuite de povestire ale seriei. Rețineți că urmează unii spoileri de poveste minore din segmentele de deschidere.

Nu este un secret faptul că bisericile și religia organizată sunt ținte frecvente în JRPG-uri. Trei case nu sunt diferite în această privință, dar nu te așteaptă să fii surprins de acest fapt. De fapt, ai arătat partea întunecată a Bisericii din Seiros în secvența de film de deschidere a jocului.

Prin capitolul cinci, care este încă destul de devreme în joc, tu și studenții dvs. nu aveți nicio îndoială cu privire la natura și tendința morală a Bisericii către autoritarism.

Ceea ce face ca complotul să fie deosebit de puternic este cum toate acestea nu sunt neapărat accentul principal. Cum reacționează fiecare personaj la ceea ce învață, cum participă sau sunt afectați de mașinațiile politice din jurul lor – asta face Trei case să fie narativă convingătoare.

Nu se estompează ca jocul progresează fie. În ciuda unor evoluții intenționate previzibile, există încă o mulțime de surprize, multe dintre ele se referă la modul în care ești forțat să interacționezi cu studenții pe care i-ai considerat prieteni odată ce începe adevăratul război.

Această configurare și un accent mai puternic asupra personajelor și personajelor. dezvoltarea este o binecuvântare certă a jocului. Asta pentru că Fire Emblem a fost întotdeauna despre personajele sale, chiar înainte ca Intelligent Systems să le transforme în mașini de reproducție cu Trezirea .

Așa cum am prevăzut inițial după prima dezvăluire a jocului, școala setarea este un mod natural pentru ca jocul să sublinieze această putere. Nu ai de ales: vei deveni investit în studenții tăi.

Îi ajuți să crească și să își atingă obiectivele, le înveți fondurile tulburi, ajungi să le înțelegi speranțele și visele și îți petreci rar timpul liber cu ele.

După ce săriți timpul și fiecare Casă se împarte, tot acest timp și efort înseamnă că este aproape ca să te confrunți împotriva propriilor copii în timpul luptei (dacă copiii tăi erau fictivi și trăiau într-o lume fantezistă, adică).

Conversațiile de sprijin sunt mai importante decât oricând mulțumesc. la această configurare, mai ales că acestea sunt locurile în care interacționați cu elevii unu-la-unu și vedeți cum se raportează la colegii lor de clasă.

Ceea ce este și mai interesant de această dată este faptul că conversațiile de suport au adesea o anumită semnificație, cu conversațiile. între liderii de casă și cel de-al doilea comandant, care se dovedește cel mai util în preconizarea modului în care va evolua calea acestei case.

A dori să vezi cum se joacă calea fiecărei case înseamnă Trei case are tone de redare valoare de asemenea. În plus, această dorință este mărturie a puterii poveștii în ansamblu. Chiar și după ce zeci de ore termină o singură cale, vei dori să sari chiar înapoi pentru a alege o altă cale.

Fire încâlcite

Totuși nu este vorba despre personaje; există încă un complot puternic independent de ele. Chiar și cu numeroasele schimbări aduse serialului, conținutul obișnuit Emblemă de foc este încă aici: personaje care devin dezvăluiri rele, surprinzătoare și nu surpriză despre linia unui personaj important, multă intrigă politică și altele asemenea. Pe măsură ce mâncarea fantezie merge, toate sunt lucruri satisfăcătoare.

Cu toate acestea, problemele politice ale celor trei case par mai adânc înrădăcinate în istoria politică, cu o mulțime de literatură aruncată în bună măsură. (Puncte bonus pentru oricine primește numele casei la Regele Lear pe calea Cerbului de Aur.)

Regele X nu mai invadează Țara Y pentru a îndeplini răul , misiunea arcane Z constituie cea mai mare parte a clădirii mondiale. Este acolo, dar sunt mult mai multe.

Înfruntările dintre idealurile democratice și monarhie, națiunile înrăutăți și hegemonia consacrată sunt la fel de vechi ca civilizația. Aceste teme diferite sunt comune de-a lungul istoriei europene medievale, iar motivele încâlcite și căile conflictuale sunt o abordare revigorantă a poveștilor Emblema de foc de obicei, mai multe dimensiuni narative.

Toate acestea sunt învelite în Biserică. din secretele întunecate ale lui Seiros și ale forțelor care se mișcă împotriva ei, nu toate lucrează împreună.

Indiferent dacă ești versat în politică și istorie sau nu, este ușor să apreciezi detaliul Trei case . în lumea și națiunile sale, ca să nu mai vorbim de tratamentul nuanțat acordat poveștii.

Bine ați venit la New Your Life

Jocurile Fire Emblem introduc de obicei ceva nou în fiecare intrare, dar schimbările tind să fie conservatoare. Unele noi cărți de clasă aici, o hartă a lumii peste tot, derapaje, înlăturarea durabilității armelor și alte modificări similare au prezentat în fiecare joc succesiv Emblema de foc în Occident din 2003.

În comparație, Trei case este ca o revoluție liniștită. Nu numai că elimină triunghiul armelor, o serie de capse, dar introduce o serie de mecanici noi, le extinde pe cele existente și face toate acestea într-un mod care se simte complet natural pentru serie și gen. Este o configurație perfectă pentru fanii de lungă durată și pentru cei nou-veniți în serie.

Teacher's Pet

Cele mai vizibile schimbări apar primul lucru atunci când ești recrutat ca profesor și trebuie să alegi o casă.

Mecanicul poveștii de ramificare nu este nou, deși este cu siguranță perfecționat mult dincolo de ceea ce era în Fire Emblems Fates datorită schimbărilor mai semnificative ale complotului.

Dar schimbarea cea mare este aici, desigur, a fi profesor, ceea ce în Trei case înseamnă a alege în ce unități vor excela și ceea ce vor acorda prioritate.

Fiind responsabil pentru învățarea studenților dvs. introduce un nivel de intimizare aproape intimidant și vă permite să faceți orice unitate orice doriți să fie. Spre deosebire de jocurile anterioare, singurele restricții la cursuri sunt nivelurile de abilități și, pentru unii, sexul. Vreți să vedeți ce se întâmplă când Marianne, magul slab, își concentrează tot ce poate pe abilitățile ei de a se juca? Mergeți pentru asta.

Acestea fiind spuse, fiecare personaj are atuuri și slăbiciuni înnăscute, iar unele dintre ele acționează ca ghiduri pentru modul în care le-ai putea diagrama căile de creștere. Puteți să le ignorați dacă doriți, să le reglați puțin sau să renunțați la elementul de personalizare complet și să le lăsați să se antreneze. Sigur, instrucția automată ar putea să nu acorde același nivel de investiții pentru studenții dvs., dar unii oameni doresc doar un joc tradițional Emblema de foc și este bine, de asemenea.

Cei care se implică în noile funcții sunt pentru un deliciu. După ce obțineți fixarea obiectivelor și alegeți ce abilități să promovați cu fiecare activitate, învățământul se transformă într-o buclă incredibil de satisfăcătoare, care ajută, de asemenea, să determinați modul în care vă petreceți timpul în cealaltă mare schimbare non-luptă: mănăstirea. [19659005] Este o zonă uriașă, care funcționează ca o lume supraîncărcată, cu o mulțime de locuri de explorat – atât de multe, încât încă mai deblochezi zone noi mai multe capitole în joc.

Aveți un număr setat de puncte de activitate pe care să le cheltuiți în timpul explorării și o gamă largă de lucruri de făcut. Puteți alege să vă implicați în turnee, să efectuați activități cu studenții pentru a ridica puncte de sprijin, pește, grădină, gazdă petreceri de ceai, căutări laterale complete, întoarcere articole pierdute, răspunsuri la stânga în catedrală – există o cantitate uimitoare de activități pe care le puteți desfășura în afara de luptă și instrucțiune.

Luarea pauzelor de la luptă pentru a explora și concentra pe obligațiuni ajută la evitarea intrării în sloganul jocului de strategie, unde hărțile consecutive pot duce cu ușurință la arderea jocului.

Pe Battlefield

Apoi, există lupta, una dintre cele mai importante părți ale oricărui joc de strategie.

Primul este batalioanele, grupurile de soldați sau mercenari pe care îi puteți angaja pentru fiecare personaj, în cazul în care aveți fonduri și clasamentul autorității necesare.

Batalioanele oferă o varietate de avantaje, de la impulsuri de stat la abilități speciale Gambit. Gambitele sunt atacuri puternice care implică adesea mai multe personaje și pot avea mai multe efecte diferite.

Cel mai des întâlnit la începutul jocului este Onslaught, care poate preveni un contraatac, împinge un inamic înapoi și sigilează mișcarea acestuia pentru rândul următor. Alții ca Rezonanța Magiei Albe măresc magia vindecătoare și o răspândesc pe mai multe plăci. Dușmanii tăi primesc și batalioane și le folosesc bine.

Totuși, acesti gambiți nu sunt abilități atotputernice, iar batalioanele tale se vor dezgropa. Totuși, reînnoirea lor este ușoară și ieftină, așa că, deși nu este o idee bună să explodezi imediat batalionul tău, jocul încurajează cu siguranță să le folosești frecvent.

O altă schimbare minoră, dar importantă, este cu abilitățile. Fiecare set de abilități primește o varietate de abilități pasive și de luptă, iar o bună utilizare a abilităților de luptă poate transforma valul unei bătălii dificile – costuri contra cost. Durabilitatea armelor a revenit, iar abilitățile de luptă poartă armele în ritm mai rapid decât lupta normală.

Magia este legată de abilitățile de rațiune și credință de această dată. Asta înseamnă că nu trebuie să cumpărați roșii și roșii, dar trebuie să investiți foarte mult în Rațiune și Credință pentru a face mage utile.

Deși aceste schimbări sunt minore, toate se combină pentru a face Trei case cel mai eficient și mai antrenant joc din seria de până acum, cu o mulțime de opțiuni pentru a menține combaterea proaspătă. Trei case continuă tema Echoes: Shadows of Valentia a început prin schimbul de hărți complexe și exotice cu spații deschise, teren simplu și mai multe căi într-o anumită hartă.

Unii fani preferă designul divers al hărții de la Fire Emblem Soates: Conquest cu provocări de trucuri și machete care împiedică atât cât ajută.

Cu toate acestea, există ceva de spus pentru soiul mai simplu. Lipsa de caracteristici înseamnă că trebuie să vă concentrați mai mult pe plasarea strategică a unităților, profitând de ce teren există și decizând dacă vă împărțiți armata sau apăsați înainte ca unul. Se încheie foarte bine cu accentul mai mare al jocului asupra antrenamentului și alegerea cu înțelepciune și a abilităților, așa că, chiar dacă nu este la fel de strălucitor ca alte jocuri, funcționează perfect în contextul Trei case . [19659047] Orizonturi noi

Vorbind despre aspect, Trei case este cu ușurință jocul Emblema de foc până în prezent. Culorile sunt adânci și bogate, iar diferitele zone ale mănăstirii oferă un tratament vizual propriu-zis, de la soarele care strălucește pe pietrele de pavilion până la nuanțele calde ale catedralei.

Modelele de personaje se mișcă mult mai fluid decât în ​​jocurile anterioare, chiar dacă nu au prea multe mișcări în afara luptei. Cu toate acestea, au picioare, ceea ce este important pentru oricine a jucat Trezirea .

Ca și în cazul intrărilor mai recente, scenele sunt prezentate atât prin modele superbe de portret 2D, cât și prin modele 3D, deși hardware-ul Switch face în mod natural Trei case 'secvențele de poveste arată și joacă cele mai bune dintre toti. Există, de asemenea, decupaje în stil anime, mai frumoase, care ajută la punctarea momentelor importante cu acel impact vizual suplimentar.

Din păcate, se pare că Trei case ar fi putut fi un pic prea ambițioase pentru hardware. în câteva zone. Există o încetinire frecventă a mișcării în jurul mănăstirii și, deși aceasta nu afectează cu adevărat fluxul jocului, se observă. Există, de asemenea, lacrimi de ecran evidente în Sala de intrare și unele dintre coridoarele mănăstirii, în modul de handheld. Din nou, nu distrage jocul, dar este ușor de văzut.

Trei case este și un tratament audio. Coloana sonoră include diferite remixuri ale temei principale, dar toate sunt potrivite perfect oricărei situații în care se joacă, de la melodiile liniștite ale explorării la sunetele de luptă trunchiate, percuționante și grele.

Mai important este vocea. acțiunea, care este stelară și mult mai extinsă decât mormăitul jocurilor din trecut. Fiecare linie de dialog, chiar NPC și aleatoriu dialog de pază Seiros, este exprimat și, din fericire, totul este o lucrare de înaltă calitate.

Fiecare actor reușește să surprindă emoția din spatele liniilor lor și, ca orice acțiune bună, face experiența chiar mai imersiv decât dacă ar fi doar text. Acest scriitor nu a folosit piesa vocală japoneză, deci nu poate să comenteze cu adevărat, dar acesta este un test al calității piesei engleze; Niciodată nu a fost tentația de a schimba piesele sau de a o opri, chiar și cu ocazia ciudată când dialogul și scenariul nu s-au potrivit cu totul

Pro:

  • Poveste extinsă, cu multă valoare de redare
  • Alegeri semnificative ale jucătorului
  • Personalizare și dezvoltare imersivă a personajelor
  • Implicare constantă și scenariu mare
  • Coerență impresionantă între toate aspectele jocului

Contra:

  • Proiectarea hărții poate fi prea simplă pentru câteva
  • Câteva probleme tehnice

Emblema focului: trei case are suficient pentru a menține fericita strategia fidelă, în timp ce este încă accesibilă pentru noii veniți, făcând într-adevăr un joc foarte versatil. Se bazează pe formula tradițională Fire Emblem introducând o serie de îmbunătățiri care se bazează în mod natural pe cele mai mari puncte forte ale seriei. Combaterea este lină și profundă, povestea este impresionant de detaliată și există nenumărate modalități de a-ți petrece timpul în joc.

Totul se îmbină perfect pentru a crea o experiență plină de satisfacție, care durează pe tot parcursul jocului și în mai multe jocuri suplimentare.

[ Notă : O copie a Fire Emblem: Three Houses a fost furnizată de Nintendo în scopul acestei revizuiri.]

! Funcția (f, b, e, v, n, t, s) {if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () {n.callMethod? n.callMethod.apply (n, argumente): n.queue.push (argumente)}; if (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = 0;! n.version = '2,0'; n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async! = 0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0]; s.parentNode.insertBefore (t, s)} (fereastră, document, 'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq ('init', '841642082853375'); fbq („track”, „PageView”);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *