Fără creștere a prețurilor pentru console: Obligațiile lui Trump vor scădea în decembrie

Prin paginile USTR.gov, agenția guvernamentală federală americană responsabilă pentru relațiile comerciale internaționale confirmă amânarea în decembrie a oricărei discuții privind taxele de import la mărfuri din țări și organizații precum China, Rusia, Japonia și Uniunea Europeană.

Noua intervenție realizată de eșaloanele superioare ale UDF, la avizul Administrației Trump, urmărește să blocheze taxele pentru anumite produse de consum, cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile, monitoarele de calculator, anumite tipuri de jucării, încălțăminte, îmbrăcăminte și, desigur, console de jocuri video . 96% din platformele de jocuri vândute în Statele Unite, de fapt, sunt importate de gigantul asiatic, de unde și importanța înghețării tarifelor și pericolul unei creștere generală a prețurilor de jocuri video, console și accesorii.

Politica comercială agresivă anunțată (și parțial pusă în aplicare) de către președintele SUA a prevăzut de fapt o adiţional rată de 10% (sau chiar 25% , în anumite cazuri), cu privire la aproximativ 300 de miliarde de dolari de mărfuri importate din China: amânarea la 15 decembrie a datei la care prevederea ar trebui să devină efectivă pentru aceste produse, prin urmare, lasă mult spațiu de manevră pentru un acord care permite o amânare suplimentară. a taxelor la bunuri precum console.

În orice caz, climatul de incertitudine alimentat de aceste schimbări bruște de strategie din partea guvernului federal american provoacă o mare nemulțumire între jucătorii sectorului și principalii jucători din industria jocurilor video, atât încât să inducă Sony Microsoft și Nintendo să se unească să lanseze un apel către Administrația Trump pentru a salva jocurile video din foc de foc al războiului comercial, cu amenințarea unor taxe suplimentare, între SUA și China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *