O acțiune de clasă împotriva Fortnite din cauza furtului de date ale unor utilizatori

Fortnite X

După furt de date despre Fortnite împotriva unor utilizatori în urmă cu câteva luni, Jocuri epice ar putea în curând să înfrunte a acțiune de clasă de la aceiași jucători. O firmă de avocatură americană, de fapt, adună clienți pentru a da în judecată casa de software acuzată de neglijență în gestionarea situației.

Conform acuzației, Epic ar fi rezolvat vulnerabilitatea sistemelor sale de securitate la două luni de la descoperirea problemei, ceea ce însemna că diverse date sensibile de la utilizatorii afectați de problemă au devenit cunoștințe publice.

„Jucătorii Fortnite afectați, au suferit pierderi constatabile, au primit taxe frauduloase pe cardurile de credit sau debit și au fost nevoiți să ia măsuri de securitate excepționale, unele dintre ele pe cheltuiala lor, pentru a reduce riscul de furt de date, inclusiv anularea cardurilor de credit asociate. cu conturile lor Epic Games / Fortnite și modificarea parolelor pentru aceste conturi, „ citeste comunicarea firmei de avocatura. „În plus, nu există garanții că măsurile de mai sus protejează în mod adecvat informațiile lor personale. Prin urmare, utilizatorii Fortnite au interesul să se asigure că datele lor sunt protejate de amenințările cibernetice anterioare și viitoare. „

Potrivit sursei, firma de avocatură a recrutat deja mai mult de 100 de membri acțiune de clasă ceea ce pare, deci, din ce în ce mai probabil. Între timp, o nouă amenințare la adresa Fortnite ar putea fi reprezentat de o aplicație, Fortnite Pocket Manager, care ar avea acces la datele utilizatorului. Jocuri epice a recomandat să nu instalați și să utilizați aplicațiile Fortnite produse de terți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *