Prețul PS5: Un sondaj dezvăluie cât de mult dorim să cheltuim pe consola Sony

Zen 2: PS5 va fi cea mai asemănătoare cu computerul, existând vreodată datorită procesorului?

Pret PS5 la 900 de euro set pentru precomanda consolei din Suedia a alimentat o dezbatere aprinsă între jucătorii din întreaga lume. Curatorii portalului german CHIP au decis astfel să contacteze direct fanii PlayStation pentru a afla cât sunt dispuși să cheltuiască pentru achiziționarea PS5.

Au fost aproximativ 6.000 pasionații de jocuri video care au decis să participe la sondajul organizat de redacția CHIP, un eșantion destul de mare și, prin urmare, reprezentativ pentru întregul Monolit negru comunitatea fanilor. Întrebarea pusă de CHIP.de a fost destul de simplă: care este suma maximă ai cheltui la cumpărați un PS5?

Pe baza răspunsului oferit de majoritatea fanilor PlayStation intervievați de jurnaliștii de renume german tech portal, prețul ideal de lansare pentru PS5 ar trebui să fie de 600 de euro: într-o gamă teoretică cuprinsă între 100 și 1.000 de euro, majoritatea utilizatorilor care au participat la sondaj au spus că sunt dispuși să cheltuiți până la 600euro pentru a obține un PlayStation 5 în flăcări la lansare.

Formula aleasă de autorii CHIP pentru a trimite întrebarea cititorilor nu a inclus răspunsuri gratuite și nici posibilitatea de a le indica pret ideal pentru PS5 : obiectivul de 600 de euro, din acest punct de vedere, ar putea reprezenta mai mult o indicație asupra dorința tot mai mare a comunității să se lanseze cât mai curând posibil în noul gen (după cum a subliniat scăderea vânzărilor de PS4 ) mai degrabă decât dorința reală de a cheltui o sumă atât de mare pentru achiziționarea unui PS5 asemănător unei console, care, având în vedere concurența de la Microsoft cu Xbox Scarlett, în ciuda faptului că este dorit de fani, ar trebui vândut la un preț între 400 și 500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *