PS5 și Xbox Scarlett: David Cage perplex pe rezoluția 8k și Ray Tracing

Directorul general al Take-Two Talks About PS5, Xbox Scarlett și Google Stadia

Momentul unui nou salt generațional pentru lumea jocurilor video este din ce în ce mai aproape Sony și Microsoft desfăcând încet ceea ce ne este în față în anii următori cu apariția PlayStation 5 și Xbox Scarlett.

Mai ales după declarațiile Sony și Microsoft, care nu au ezitat să aducă subiecte de genul Rezoluție 8K, implementarea a Trasarea razelor și utilizarea SSD-urilor super-rapide, mulți își ridică așteptările față de următoarele două console. Pentru a sublinia entuziasmul, iată cuvintele lui David Cage, liderul Quantic Dream, care și-a exprimat câteva îndoieli cu privire la potențialul PS5 și Xbox Scarlett. În opinia autorului francez, multe funcții promise sunt foarte puțin probabil să fie utilizate fără anumite compromisuri tehnice, care au caracterizat întotdeauna jocurile pe console.

Deși este adevărat că îmbunătățirea tangibilă a procesoarelor ambelor console va permite o fizică mai elaborată și AI și că, odată cu noile GPU, se va face uz mai frecvent de rezoluția nativă 4K și de urmărire Ray, Cage consideră că adevăratele îmbunătățiri noi vom vedea „Este posibil să nu fie cele care sunt cele mai anunțate în acest moment” . Luând exemplul de 8K, pe care teoretic îl vor susține atât PS5 cât și Scarlett, Cage declară:

„Puteți avea conținut 8K doar dacă aveți un ecran de 8K. Poți ajunge acolo, dar tu probabil că nu va avea 8K și urmărirea razelor. Dacă aveți conținut 8K, volumul activelor dvs. va crește foarte semnificativ, împreună cu dimensiunea memoriei lor și, de asemenea, pe hard disk. De asemenea, va trebui să le încărcați foarte repede de pe dispozitivul dvs. de stocare, astfel că această conductă va trebui să fie și proporțional mai rapidă.

Prin urmare, toate componentele console trebuie îmbunătățite și luate la un nivel comun: numai în acest fel, teoretic, ar putea fi implementate simultan toate funcțiile pe care PS5 și Xbox Scarlett le vor suporta, evitând ca o singură sau mai multe componente să acționeze ca un gât pentru cei din jur.

„Analiza noastră actuală este că puține studii vor arunca 8K, deoarece vor necesita prea multe compromisuri asupra calității generale a jocului. Urmărirea razelor va fi atât de scumpă încât noi vom probabil vezi doar în titluri Full HD, cel puțin în prima generație de titluri ”. Ce părere aveți despre cuvintele lui David Cage? Spuneți-ne în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *