Rămas: din recenzia cenușii – stânga 4 suflete

Dacă ai jucat vreodată Suflete intunecate sau Abandonat ca mort, ai avut un anumit fel de sentiment. Îl știi. Cu resurse reduse, călcați printr-o zonă către o focă sau o cameră sigură, chiar după colț, dar, așa cum faceți, vă întrebați dacă ar trebui să testați soarta sau să vă întoarceți înapoi. Vă confruntați cu capul inamicului sau regrupați, economisindu-vă resursele pentru încă o zi?

Rămășiță: Din Cenușă, un trăgător în cooperare cu o terță persoană din Darksiders dezvoltatorul Gunfire Games, face tot posibilul să recapete această senzație grea și înfiorătoare. Și, în cea mai mare parte, reușește.

Cu câțiva prieteni care trag alături, Rămășiță: Din Cenușă este o explozie de la început până la sfârșit și oferă o mulțime de redare pe parcurs.

Moartea prinde rădăcina

Rămășiță: Din Cenușă este un pic din monstrul lui Frankenstein în ceea ce privește ceea ce este de fapt.

La suprafață, Rămăşiţă este un trăgător cu trei jucători, cooperant de la a treia persoană. A generat niveluri aleatorii, dar în esență urmează aceeași evoluție de fiecare dată când joci. De asemenea, dispune de mai mult de câteva apeluri Suflete intunecate, în care vom intra.

Totul sună cam așa cum a spus cineva: „Cum le place jucătorii? OK, hai să facem toate astea atunci. Într-un singur joc.”

Deseori, aceasta poate fi o rețetă pentru dezastru. Cumva, totuși, Rămășiță: Din Cenușă este orice altceva. Este extrem de bine făcut și o bucurie de joc. Între a te face să te simți puternic și a te da peste cap cu dușmani mai grei și mai duși.

Oarecum clic, preia controlul unui personaj după ce lumea s-a destrămat în esență. O rasă de monștri numită Rădăcina a invadat Pământul și a distrus o mare parte a omenirii, lăsând orașe înfundate și câțiva supraviețuitori disperați care se agață de viață.

Supraviețuirea este obiectivul tău, dar să găsești sursa Rădăcinei și cum să salvezi planeta este ceva pe care s-ar putea să-l poți realiza pe parcurs.

Rămășițe sufletești

Nu vă va lua mult timp să vedeți influența Suflete intunecate pe Rămășiță: Din Cenușă. Mișcarea dvs. este similară, deși un pic mai rapidă și mai puțin aglomerată decât atunci când călcați în jurul Lordranului și aveți câteva dodge și atacuri diferite la dispoziția dvs.

Apropiați-vă de un cristal roșu, plutitor și au un scaun; îți va vindeca personajul, îți va reface muniția și va servi drept punct de călătorie rapidă. De asemenea, va aduce înapoi fiecare dușman pe care l-ai ucis.

Nu există puncte bonus pentru a ghici ceea ce se află dincolo de ușa închisă în ceață.

Dacă ai jucat Suflete intunecate, te vei simți ca acasă Rămășiță: Din Cenușă. Cu toate acestea, jocul în sine joacă destul de diferit. Este familiar, dar nu o copie.

Diferența centrală este că, în Rămăşiţă, ești echipat cu arme. Aveți o armă corp la corp, un pistol și un „braț lung”, de obicei, o anumită variantă a unei puști de vânătoare sau a unei puști. Schimbarea între arme este imediată, iar învățarea evaluării rapide a unei situații și a armei pe care ar trebui să o utilizați este esențială pentru a supraviețui.

Foarte mortale

Cealaltă zonă care Rămășiță: Din Cenușă ar putea atrage unele comparații Suflete intunecate se află în dificultatea sa. Mai ales solo, aceasta este o piuliță greu de crăpat. Inamicii regulati sunt destul de usor atunci cand sunt izolati sau chiar in grupuri mici. Este suficient să te facă să fii prea sigură.

Apoi, un roi dintre ei va cădea din tavan, înconjurându-te. Ce e aia? Sângerezi și tu acum? Și un dușman de elită tocmai a intrat în față? Va trebui să reporniți la ultimul tău cristal, mă tem.

Aceste tipuri de decese se vor întâmpla frecvent, dar rareori se simt nemeritate. Rămăşiţă te recompensează pentru că joci cu precauție și improvizezi în funcție de situația ta.

La început, întâlnești mici creaturi de tip goblen în unele temnițe pe care le întâlnești. Cu o armă de mătură, m-am trezit în grupuri de până la 10 dușmani simultan, învârtind un ciocan și urmărindu-i să zboare înapoi. Cu toate acestea, dacă ar fi observat un inamic kamikaze cauzator de boli care se apropie de colț, m-aș îndepărta repede din raza de acțiune și aș începe să explodez de departe.

Este ceva care reprezintă nivelul perfect de reglare în joc aici; „angajează-te la strategia ta, dar fii gata să te schimbi din mers”. Înveți foarte devreme să folosești camera a treia persoană în avantajul tău, învârtindu-te înainte și înapoi de îndată ce începi animația pentru un swing corp.

Localizarea inamicilor mai periculoși este critică, mai ales când auziți un semn auditiv care indică faptul că a apărut o elită. Dacă nu sunt abordate corespunzător, veți fi prins și ucis aproape imediat.

Rămâi un moment și ascultă

Chiar dacă pare total diferit, un alt joc care Rămășiță: Din Cenușă apelurile la minte este Diablo. Temnițele pe care le întâlnești, lotul pe care îl găsești și șefii pe care îi lupți sunt semi-aleatorii și sunt atrași dintr-un bazin de fiecare dată când începi un joc nou.

Prima dată mergând prin prima zonă, s-ar putea să întâlniți o temniță cu o creatură uriașă care purta o lamă curbă ca șef. Încercați lumea și puteți găsi aceeași temniță (cu o hartă ușor diferită) păzită de un vrăjitor gigantic. Joacă printr-a treia oară și s-ar putea să nu existe deloc o temniță laterală, dar în schimb, un vrăjitor foarte asemănător păzește o temniță din a treia zonă.

Această idee de familiaritate în timp ce explorezi necunoscutul poate da foc, dar poate oferi, de asemenea, o valoare aproape infinită de redare atunci când este făcută bine. Este dificil să spunem cât de mult conținut este blocat în diferite direcții de joc și setări de dificultate, dar Rămășiță: Din Cenușă pare un joc care va rămâne la curent chiar și pe mai multe instrucțiuni, cu condiția ca în cele din urmă să săriți tutorialul plictisitor.

Mai important, totuși, aduce o altă parte minunată a jocului: modul de cooperare.

Familia care se desparte împreună

Poți aborda Rămășiță: Din Cenușă ca o experiență solo, dar este făcută cu adevărat pentru a fi jucat cu doi prieteni. Puteți găsi un joc cu câteva rânduri sau să-l setați pe „Numai prieteni”, permițându-le persoanelor de pe lista dvs. de contacte să intre și să iasă din joc, după cum consideră de cuviință.

Focul prietenos este aprins, iar strategia devine și mai importantă atunci când începi să trântești mai multe arme de foc. Dacă un membru al echipei tale coboară, ceilalți doi trebuie să decidă dacă doresc să împingă înainte pentru a ajunge la următorul punct de control sau să-l înlăture înapoi și să încerce din nou.

Pe măsură ce omori mai mulți dușmani și aduni mai multe obiecte, îți vei îmbunătăți treptat caracterul. Max scoate-ți armura și sănătatea și păstrează-te în mijlocul luptelor cu ciocanul tău. Pompează-ți toate resursele într-o pușcă și urmărește ca inamicii să cadă într-o singură explozie. Construiți-vă o abilitate de vindecare și extindeți-vă o pușcă lungă.

Există atât de multe moduri diferite în care poți aborda lucrurile Rămăşiţă. Dar, din nou, trebuie să te adaptezi.

Anumite trăsături se deschid doar pentru personaje după uciderea unui anumit șef sau ștergerea unei anumite zone; dacă o anumită zonă sau un șef nu se află într-o abordare, va trebui să reorientezi lumea pentru a încerca să o găsești. Înainte de mult timp, veți avea mai multe personaje rulate. Fiecare dintre acestea va avea anumite specialități și slăbiciuni, pe care le veți analiza în timp ce încercați să vă dați seama cine să-l aducă în următoarea expediție.

Vârfurile de dificultate și capacitatea de a sari și a ieși din jocuri cu personaje diferite duc la o strategie mult mai mare decât par inițial. Acesta este tipul de joc în care ai putea petrece ore doar gândire despre cele mai bune metode de abordare a anumitor provocări.

Bang Bang

Pro:
  • Tonuri de strategii și abordări viabile
  • Foarte dificil, dar corect
  • replayable
  • Lupte simple, dar intuitive
Contra:
  • Ar putea crește neclintit
  • În general dușmani generali, medii și prezentare.

Ignoră faptul că Rămășiță: Din Cenușă suna ca un AI a făcut un madlib să vină cu titlul. Ignorați opțiunile de design generic oarecum ciudat, cum ar fi atunci când personajele se opresc la întâmplare în timpul luptei, dar niciodată nu vorbesc între ele.

Cu vedere la astfel de lucruri, îți dai seama de asta Rămășiță: Din Cenușă e fantastic. Dacă ai un cuplu de prieteni în căutarea unei provocări strategice de trăgător, acesta este un dezacord. Dacă doriți o nouă Suflete intunecate-sque joc pe care să-l asumi, iată șansa ta.

Cu condiția ca comunitatea pentru acest joc să rămână puternică, aceasta este una la care dezvoltatorii ar putea continua. Rămăşiţă ar putea continua să crească și să evolueze pentru anii următori este atât de bun.

Există cu adevărat ceva aici pentru toată lumea, în ciuda faptului că arată inițial un pic neinspirat. Privește peste asta și vei găsi aici o experiență destul de uimitoare, indiferent dacă joci de unul singur sau cu prietenii.

(Notă: O copie a rămășiței: din cenușă a fost oferită de Perfect World Games în scopul acestei recenzii.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *