Revizuirea lanțurilor de argint: groaza încercată și adevărată a casei bântuite, care este mai bine ca un joc

Sunt mereu pregătit pentru un nou titlu de aventură horror. Nu contează perioada anului (începând vara, adu-ne deja acel octomag glorios).

Lanțuri de argint de la Cracked Head Games face o sarcină admirabilă de a lucra în cadrul normelor standard de gen, pentru a spune o poveste bântuitoare acum și în sezonul bântuitor.

Cu toate acestea, jocul nu distruge niciuna dintre aceste norme. Nu împinge niciuna dintre aceste granițe mai departe în prăpastia înnegritoare. Din păcate, știm cu toții drillul unui joc horror ca acesta.

Deschidem lucrurile cu protagonistul nostru sărac, condamnat, blocat într-o clădire mare dintr-un motiv necunoscut. Desigur, ele trebuie să se ascundă ocazional de un monstru care nu poate ucide în timp ce încearcă să dezlege un mister.

Lanțuri de argint chiar îmbrățișează tropele clasice în segmentul său de deschidere și este ceva direct din anii 1991 Neinvitat.

Dar după acea scenă de deschidere pe care am văzut-o deja de un milion de ori înainte, Lanțuri de argint oferă un mix de folclor, povești fantome tradiționale, groază psihologică … și o mulțime de păpuși.

Ce Lanțuri de argint Face diferit

… cum ar fi, un număr nespus de păpuși

Primul lucru care iese în evidență Lanțuri de argint este nivelul ridicat de polonez grafic prezentat de joc, care este cu mult peste majoritatea celorlalte jocuri horror indie walking-sim.

Estetic vorbind, acest particular conac bântuit este pur și simplu frumos, iar mediul înconjurător este o adevărată bucurie de a fi periculos, mai ales atunci când nu ești urmărit de vreun lucru îngrozitor sau altul. Totuși, acesta nu este un joc în care explorarea este răsplătită sau chiar necesară.

Există câteva realizări de ratat dacă nu explorați, dar nu va trebui să vă faceți griji pentru a lipsi prea mult atunci când vă strecurați între pereți, explorați bibliotecile și alergați cu viteză maximă pe holurile prăfuite.

La fel ca majoritatea titlurilor în acest stil, știți întotdeauna că sunteți pe calea cea bună, deoarece marele rău va apărea și vă va aluneca oricând veți găsi următorul obiectiv al poveștii. În acest caz, monstruoasa sa Mamă.

Îmi pare rău, promit să îmi termin legumele data viitoare, mamă!

Vorbind de mamă, Lanțuri de argint are aici un design monstru cu adevărat solid. Nu există nici o îndoială că ea provoacă o reacție mai visceral de terifiantă decât o mulțime de alte jocuri horror „fugi și ascunde” care au fost lansate recent.

Pe lângă părul ei curgător sălbatic și aura supranaturală înfricoșătoare, Mama poate să alunece de-a lungul pereților într-o manieră cât mai neliniștitoare; a te prinde în mâinile ei supradimensionate nu este o modalitate distractivă de a muri, mai ales când consideri că animația este însoțită de un sunet extrem de neplăcut.

Deși nici atmosfera și nici execuția poveștii nu sunt la fel de întunecate ca, să spunem, Outlast 2, Mama este cu ușurință o antagonistă mai înfricoșătoare decât Marta, purtătoare de pichax. Lanțuri de argint face o treabă fantastică de a înlătura coeficientul groaznic, lipsit disperat de secvențele morții în alte jocuri.

Este ceva care îl motivează pe jucător să nu se prindă și este nevoie de mai multe jocuri din gen.

Există și câteva păpuși uneori.

Urmează secvențele deoparte, Lanțuri de argint are partea sa corectă de sperietori eficiente de salt, mai ales dacă joci în întuneric cu volumul în sus. Acest lucru se datorează faptului că sunetul și muzica sunt în mare parte un pas în față de alte titluri de indie horror.

În timp ce mergeți pe gresia de la bucătărie sună plin de evlavie (și, din fericire, se întâmplă doar în acea încăpere), toate celelalte aici sunt meticulos concepute pentru a crește atmosfera jocului, de la caii de lemn în creștere până la copii care șoptesc, „Vine!” când mama este pe urmele tale.

Atunci când nu vă săriți de pe scaun de la o apariție bruscă fantomatică sau vă ascundeți de Mama mortală, cea mai mare parte a jocului constă în a găsi modalități de a accesa noi zone, unde este Lanțuri de argint„Monocle mecanic intră în joc.

Cu monoclul echipat, puteți urmări semne fantomate pentru a găsi intrări ascunse sau vestiare, ceea ce este puțin diferit de ceea ce vă așteptați în acest gen.

Din păcate, puzzle-urile sunt un tarif destul de standard. Introduceți un cod sigur, strângeți trei părți de păpușă, răsuciți unele nobile la un model specific, găsiți patru tablouri – totul este un tarif destul de standard.

O problemă mare, inevitabilă

Dacă îmi amintesc corect, s-ar putea să fi existat o păpușă sau două.

Pe lângă mecanica sa mai degrabă prin numere, Lanțuri de argint are o problemă majoră care nu poate fi depășită de imagini vizionare de ultimă generație sau efecte sonore uimitoare – există și mai puțin gameplay actual decât aici Straturi de frică.

Nici măcar nu deschideți dulapuri și sertare în căutarea următoarei intrări sau cheie a jurnalului. Totul este „mers aici, apăsați„ E ”pentru a interacționa” – și asta este.

Pentru mulți jucători, Lanțuri de argint va funcționa mai bine ca un joc Play decât un joc real.

După ce am jucat amândoi jocul și am urmărit apoi o evoluție, pot spune cu încredere că aceasta din urmă este o experiență mai bună cu luminile stinse, căștile aprinse și un clip YouTube la ecran complet. Cel puțin atunci nu trebuie să te descurci cu frustrarea de a muri în mod repetat sau de a încerca să descoperi puzzle-uri.

Linia de jos

Am menționat păpușile?

Pro:
  • Grafică frumoasă pentru un titlu indie
  • Efectele sonore și muzica se potrivesc cu atmosfera
  • Povestea clasică a casei bântuite și inamicul principal terifiant
Contra:
  • Extrem de scurtă
  • Puzzle-urile sunt în număr mare
  • Lipsa de elemente de joc face ca acest lucru să fie mai distractiv de urmărit decât de jucat

Dacă săpați Dura mai mult decât. Amnezie. Straturi de frică, sau Dispariția lui Ethan Carter, atunci Lanțuri de argint poate găsi un loc în colecția ta de jocuri de puzzle / aventură horror.

Din păcate, este o experiență foarte scurtă care face ca prețul să fie greu de justificat. Am terminat-o în mai puțin de patru ore și o ședință. Dacă puteți ghici toate puzzle-urile din prima încercare, puteți să-l completați în puțin peste o oră.

Având în vedere că puteți urmări întregul joc online, fără a face față puzzle-urilor frustrate și deceselor și a obține aceeași experiență generală, trebuie (din păcate) să spun că Lanțuri de argint este un joc bine lucrat, care merită cumpărat doar dacă trebuie să joci fiecare joc din gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *