Salt în X-Wing cu acest mod VR pentru Star Wars: X-Wing Alliance

Există puține îndoieli că Razboiul Stelelor fanul ar sări cu șansa de a urca în cabina unui luptător X-Wing. În niciun fel, ideea de pilotare a navelor spațiale iconice Rebel Alliance este înrădăcinată în zeitgeistul cultural mai mare, apărând în diferite emisiuni de televiziune și filme de-a lungul multor decenii.

Acum, datorită puterii VR și ingeniozității comunității de modding, ficțiunea a devenit realitate într-unul dintre jocurile mai venerate ale seriei: Alianta X-Wing.

Semnalat prima dată de UploadVR, Alianta X-Wing Modul VR este produsul unui singur dezvoltator, cunoscut sub numele de Prof Butts pe YouTube. Deși încă nu am încercat modificarea și încă se lucrează, canalul YouTube al dezvoltatorului arată progresele incredibile făcute de la proiectul început în martie.

Videoclipul din partea de sus a acestui articol prezintă una dintre cele mai recente actualizări ale modului, ceea ce aduce un cockpit dinamic în joc. Cu toate acestea, există un alt videoclip (văzut mai jos) luptă de câini super nemaipomenită și altele XWA gameplay care evidențiază puterea pe care VR o poate avea într-un joc de genul X-Wing.

Facând din aceasta o realizare și mai impresionantă: aceasta este prima lor modificare.

Cei interesați să ofere modului un vârtej pot descărcați cea mai recentă versiune aici. Potrivit dezvoltatorului, cu care am vorbit pe Reddit, „versiunea 1.0.0 acceptă PSVR și Google Cardboard prin intermediul software-ului terț și este, de asemenea, compatibil cu SteamVR … Oculus, Vive și Pimax.”

Prof Butts explică modul de utilizare a modului cu PSVR în această postare Reddit.

Ei mai spun că VR în Alianța X-Wing nu este tocmai un mod în sine. În schimb, este mai precis un „mod de bibliotecă grafică” care face cea mai mare parte a lucrării.

Nu prea modific jocul; nu avem codul sursă pentru XWA. În schimb, există această bibliotecă grafică care este utilizată pentru a traduce comenzile vechi DirectX 6 în DirectX 11. Codul sursă al bibliotecii grafice este public și asta modific.

Deci, cred că, tehnic vorbind, nu este nici măcar un XWA mod; este un mod DirectX cu 6 grafice-bibliotecă care se întâmplă pur și simplu XWA rulează în VR.

Ei spun că cea mai mare parte a lucrărilor este realizată cu Visual Studio, deși unele instrumente realizate în comunitate sunt necesare, de asemenea. Cea mai recentă actualizare a proiectului rezolvă problemele anterioare cu HUD-ul jocului.

Acest mod de realitate virtuală pentru Alianta X-Wing nu este prima dată când jucătorii au avut șansa să stea în mod imersiv în cabina de pilotaj a unui X-Wing. Câteva jocuri arcade au încercat să recreeze experiența de-a lungul anilor, deși cele care nu au implementat realitatea virtuală și s-au bazat în schimb pe alte tehnici haptice imersive pentru a simula o experiență de cabină.

2016 lui Star Wars: Battlefront – Rogue One: X-Wing VR Mission a permis jucătorii PlayStation VR, care dețineau și în acel an Battlefront repornește, pentru a pilota ambarcațiunea omonimă. Totuși, după cum sugerează și numele, „jocul” este doar un singur nivel, unul care se închide undeva în jur de 20 de minute. Deși extraordinar, este greu o experiență robustă.

Lipsa experiențelor VR X-Wing este de fapt ceea ce l-a determinat pe Prof Butts în această călătorie de modding în primul rând.

Crescând, mi-a plăcut seria X-Wing / TIE-Fighter. Le-am jucat mereu. Apoi, în jurul anului 2016, Rogue One Misiunea VR a ieșit pentru PSVR și a fost uimitoare! (sic) Dar scurt … voiam mai mult.

Am așteptat să apară acest alt simulator de zbor (Ace Combat 7) … pentru că am citit undeva că va fi 100% VR. Apoi a ieșit în cele din urmă și (I) am văzut-o pe rafturile din (februarie); dar conținutul VR a fost din nou de aproximativ 20 de minute. A fost foarte dezamăgitor și PSVR-ul meu a fost, în esență, doar strângerea prafului între timp.

În acea perioadă, sora mea (care este și ea mare Razboiul Stelelor fan) și vorbeam despre cum ar fi minunat să avem un joc complet de luptă spațial VR X-Wing. Apoi, am căutat pe web orice jocuri VR X-Wing VR și am găsit instrumente care au convertit automat jocuri vechi în VR, cum ar fi VorpX, Trinus, TriDef și chiar unii drivere nVidia VR.

Nimic din toate acestea nu a funcționat foarte bine (a fost doar grade diferite de planeitate). Deci, mai multă frustrare. Atunci m-am întrebat: „Cât de greu ar fi să convertim unul dintre jocurile clasice în VR?” Și iată-ne. De asemenea, am ales XWA pentru că este singurul joc din serie cu cockpits 3D.

Un alt proiect impresionant făcut de fani, numit Star Wars X-Wing VR, le permite jucătorilor să intre în cabina unui X-Wing, dar numai pentru a pleca de acum din trunchiul infam Star Wars: Episodul IV: O nouă speranță. Lucrul cel mai interesant aici este însă că este o experiență făcută de studenți, compatibilă cu Oculus Rift și HTC Vive.

Această experiență poate fi descărcată aici.

Star Wars: X-Wing Alliance lansat pe 28 februarie 1999, pe Microsoft Windows și IBM PC-ul compatibil. S-a îmbunătățit la jocurile anterioare X-Wing și Tie Fighter în mai multe moduri. În afara graficelor îmbunătățite și a unui editor de misiune, jocul a mărit dimensiunea hărților sale redabile, precum și numărul de nave prezente în fiecare luptă.

Jocul este disponibil în prezent pentru 9,99 USD pentru ambele Aburi și Jocuri bune vechi. Cei interesați pot descărca mai multe mod-uri pentru joc vizitând Stația X-Wing a lui Darksaber, un site de modding împărtășit cu noi de Prof Butts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *