Sony Files PS VR Brevet pentru cască VR Next-Gen

Desi Fereastra de lansare a PlayStation 5 tocmai a fost anunțat, se pare că Sony ar putea lucra la o altă componentă nouă, alături de consola sa viitoare: o cască VR mult mai bine echipată.

Informațiile provin dintr-o nouă depunere de brevete, creată mai întâi de Let’s Digital. Numele ar putea suna familiar deoarece este site-ul care a postat pentru prima dată imagini cu Kit dev5 PS5 asta a sfârșit să fie în realitate cum arată lucrul după toate.

Această nouă cască PS VR ar veni cu două camere în față și o cameră în spate, probabil pentru o urmărire mai bună și mai precisă a mișcărilor. La acesta se adaugă un nou controller de mișcare în stil PS Move, cu propria cameră foto, deși modul în care ar fi folosit nu este încă clar.

Cu toate acestea, există și unele indicații că camerele frontale ar fi folosite în alte moduri noi pentru VR, datorită faptului că panourile frontale sunt parțial transparente.

Unul este combinarea experienței VR cu realitatea augmentată (AR), unde un joc ar putea juxtaposa obiecte virtuale în lumea reală, iar jucătorii ar putea de fapt să le vadă.

În planuri este inclus și un efect 3D stereoscopic în care se trimit imagini diferite fiecărui ochi.

Acest nou set PS VR ar putea fi activat prin Bluetooth, ceea ce înseamnă că poate fi redat fără un cablu și, aparent, va avea și sursa audio proprie.

Brevetul a fost depus în februarie, dar a fost făcut public recent și poate fi găsit aici. În luna mai, Dominic Mallinson, șeful global de cercetare și dezvoltare al Sony a spus CNET la ce ne puteam aștepta de la PSVR de ultimă generație.

Desigur, acesta este doar un brevet, iar realitatea ar putea fi complet diferită – sau să nu apară niciodată deloc. Totuși, în timp ce PlayStation 5 era VR este probabil că este o cale de eliminare, arată cea mai recentă stare de joc Sony nu arată semne că se va reduce la suportul VR în curând.

Sursa: Let's Go Digital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *