Twitch vs Mixer: Care platformă de streaming este cea mai potrivită pentru tine

Mixerul câștigă rapid teren după ce Ninja a părăsit Twitch și s-a mutat în Mixer. În timp ce Twitch este o platformă uriașă de streaming în direct, cu o cotă de 80% din toate orele de streaming, Mixer-ul deținut de Microsoft nu lasă nicio piatră fără să transforme gigantul. Pe hârtie, Mixerul poate părea nesemnificativ pentru Twitch, dar nu puteți nega faptul că Mixer are multe promisiuni cu tehnologie modernă și caracteristici unice. Acesta este motivul pentru care vă aducem o scufundare profundă în avantajele și contra de ambele platforme de streaming. Dacă sunteți confuz, dacă vă mutați sau rămâneți, atunci acest articol vă va ajuta să luați decizia. Deci, fără întârziere, să începem bătălia royale de Twitch vs Mixer.

Twitch vs Mixer: o analiză în profunzime

Aici, am clasificat secțiunile în performanță, audiență, monetizare, ușurință în utilizare și funcții și probleme unice. Am făcut cercetări amănunțite pe ambele platforme și am adus lumină multor factori cheie care vă pot ajuta să vă decideți următoarea platformă de transmisie în direct. Cu acest lucru, să începem mai întâi cu performanța.

Twitch este una dintre cele mai vechi platforme de transmisie în direct, astfel încât a fost exploatat protocoale încercate și testate, care au dus la o performanță stabilă. Twitch folosește un protocol RTMP (protocol de mesagerie în timp real) pentru a trimite și primi audio, video și date pe internet în timp real. In orice caz, Mixerul folosește protectorul promițător FTL (Faster than light) care este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune protocoale pentru streaming de videoclipuri în timp real. FTL are ceva numit latență secundară, ceea ce înseamnă practic că nu există aproape niciun decalaj sau bruiaj în timpul fluxului live. De asemenea, aduce interacțiune instantanee între streamer și public.

Performanță

Din punct de vedere al tehnologiei, este clar că Mixer este echipat cu cea mai recentă tehnologie și este mult mai bine pentru streaming în timp real. Dar RTMP nu este nici un slouch. A trecut prin multe revizii și remedieri de erori în ultimul deceniu, astfel încât performanțele sunt destul de stabile și de încredere. Venind la experiența mea personală, am găsit streaming-ul Mixerului mult mai rapid și instantaneu decât cel al lui Twitch. Acum depinde de tine care să alegi? Unul vă oferă performanțe fiabile, iar celălalt vine cu cea mai recentă tehnologie și promisiune de interacțiune în timp real.

În ceea ce privește audiența, nu există pur și simplu concurență între Twitch și Mixer. Twitch este acolo de aproape un deceniu și a adunat peste 1,5 milioane de streameri și are 140 de milioane de utilizatori activi lunar. Comparați acest lucru cu Mixer și aveți un număr mare de 69.000 de utilizatori și 10 milioane de utilizatori activi lunar. Mai simplu spus, Mixer nu este nicăieri în apropiere de Twitch și dacă ești un streamer în devenire, Twitch este o platformă mai bună pentru a-ți construi publicul. Doar că lucrurile se schimbă destul de repede pentru Mixer.

Audience
Sursa: Streamlabs

Conform unui raport recent al Streamlabs, Mixer a crescut cu 357% din ultimul trimestru și se extinde constant. La câteva zile în urmă, cea mai mare vedetă a lui Twitch, Ninja, care a avut 14 milioane de urmăriți pe Twitch, s-a mutat la Mixer după un parteneriat exclusiv cu Microsoft. Continuă să arate că Mixer va fi următoarea mare platformă cu o bază solidă de audiență. Deci, dacă sunteți cineva care dorește să devină un streamer de top, acum este cel mai bun moment să vă alăturați Mixerului. De asemenea, de când Mixerul nu este supra-saturat ca Twitch, aveți o șansă mai bună de a vă construi publicul și de a-l face pe prima pagină.

Cu toate acestea, Twitch este, fără îndoială, regele la atragerea mai multor utilizatori, dar trebuie să țineți cont și de recenta creștere a lui Mixer. Va fi o alegere grea pentru tine, dar dacă ar trebui să aleg una, aș merge cu Mixer.

1. Twitch

Venind la elefantul din cameră, monetizarea este un factor cheie pentru streamers să aleagă o platformă. Deoarece Twitch este o platformă destul de veche, are o listă lungă de surse din care streamerele pot obține venituri. Pentru început, Twitch are ceva numit Program de partener care vă permite să câștigați bani din afiliați, abonamente la canale, anunțuri, mărfuri și donații utilizatorilor folosind moneda virtuală a lui Twitch, Bits. Dar înainte de a deveni partener Twitch, va trebui să calificați anumite criterii și să construiți un public considerabil.

Monetizare Twitch

Acestea sunt următoarele criterii pe care trebuie să le îndepliniți: ar trebui să transmiteți cel puțin 25 de ore și 12 zile unice într-o lună și să mențineți cel puțin 75 de spectatori lunari. În cazul în care nu ați îndeplinit încă criteriile, există o altă modalitate prin care puteți câștiga bani pe Twitch. Puteți conecta contul dvs. PayPal la tabloul de bord și puteți obține donații ale utilizatorilor fără a avea Twitch în imagine.

2. Mixer

Venind acum la modul în care puteți genera bani pe Mixer, aveți un program de parteneriat similar care vă permite să câștigați bani din fluxurile dvs. La fel ca Twitch, trebuie să îndepliniți anumite cerințe și numai atunci puteți deveni partener. Iată cerințele: vârsta contului dvs. trebuie să aibă 2+ luni; ar trebui să ai peste 2000 de urmăritori; ar trebui să curgeți mai mult de 12 zile unice și 25 de ore pe lună. Se pare că Mixer este destul de strict cu cerința sa de parteneriat decât cea a lui Twitch. Pentru o nouă platformă de streaming, ar fi fost mai bine dacă criteriile ar fi fost puțin flexibile pentru jucătorii în devenire.

Mixer de monetizare

Cu toate acestea, ca abonat, puteți de asemenea obțineți recompense pe Mixer doar urmărind fluxuri. Are ceva numit Mixer Loot pe care îl puteți câștiga urmărind și interacționând cu diverse activități din joc. Puteți utiliza aceste recompense pentru a da un sfert preferat, a cumpăra mărfuri etc. În mod similar, Twitch are ceva numit Cheers pentru abonați, dar nu este un sistem de recompense și va trebui să plătiți bani reali pe Amazon pentru a cumpăra Cheers.

Așadar, asta este totul despre modul în care vă puteți monetiza fluxurile, fie pe Twitch sau Mixer. Aș spune că, în ceea ce privește monetizarea, Twitch este mult mai bun cu criteriile sale flexibile. Dar, luând în considerare alte puncte, care ar fi să alegeți?

În ceea ce privește ușurința de utilizare, Twitch are o interfață de utilizare excelentă și tablă de bord. Platforma este bine optimizată pentru toate browserele majore și puteți începe să transmiteți streaming fără prea multe probleme. Twitch este cunoscut pentru compatibilitatea sa cu programe terțe precum OBS, XSplit, Streamlabs, etc. Deci, ca un streamer, aveți o mulțime de opțiuni din care să alegeți. De asemenea, Twitch are ceva numit Extensii care vă permite să aduceți suprapuneri interactive pe ecran. Mai simplu spus, Extensiile sunt unul dintre punctele forte ale Twitch și vă permite să interacționați cu publicul dvs. în moduri imaginate niciodată.

Usor de folosit

Venind la Mixer, platforma este destul de modernă cu toate funcțiile de care ai avea nevoie pentru a începe. Există însă ceva care face din Mixer o platformă unică printre platformele de streaming live. Întrucât Mixer este deținut de Microsoft, există suport nativ pentru Mixer pe PC-urile Windows 10 și Xbox One. Puteți difuza cu ușurință jocul în câteva clicuri. Nu este nevoie să parcurgeți dificultățile de a lega fluxurile de chei și configurarea avansată.

Mixer ușor de utilizat

În afară de asta, aveți aplicații autonome precum MixPlay, care vă permite să interacționați cu streamerele într-un mod imersiv. Puteți instala cu ușurință MixPlay din Microsoft Store. De asemenea, vă puteți difuza cu ușurință jocul mobil folosind aplicația Mixer Create. Aplicația este disponibilă atât pe Android cât și pe iOS.

Toate lucrurile avute în vedere, ambele platforme de streaming sunt minunate în modurile lor respective. Tabloul de bord al lui Twitch este destul de avansat, pe care nu îl veți găsi în altă parte. Dar integrarea profundă a Mixerului cu sistemul de operare Windows este un punct uriaș. Oricum, totul depinde de preferințele tale. Pe care ai alege?

  • Caracteristici și probleme unice

Când Mixer și-a lansat platforma cu doi ani în urmă, a venit cu o caracteristică de streaming simultan pe care nicio altă platformă de streaming nu o avea, nici măcar Twitch. Funcția de coproducție este creată pentru jocuri cu mai mulți jucători, unde streamerele pot juca cu mai multe persoane iar publicul poate interacționa cu toate streamerele dintr-o fereastră. Este un instrument uimitor pentru jocuri interactive care ajută publicul să vadă perspectiva tuturor și le permite să participe la activitate.

Mixer de streaming simultan

După popularitatea funcției de difuzare simultană a Mixerului, De asemenea, Twitch a anunțat Squad Steam care este construită pe aceeași premisă. Squad Steam este foarte similar cu caracteristica de streaming simultan a mixerului, cu interacțiunea multi-jucători și vizualizarea cu o fereastră. Cu toate acestea, îmi place modul în care Mixer a tras co-streaming fără efort datorită suportului FTL. Se simte mult mai lin și în timp real. Mai simplu spus, experiența de streaming este mult mai imersivă pe Mixer decât pe Twitch.

În afară de asta, în ceea ce privește problemele, comunitatea Twitch s-a plâns de prea multe anunțuri în timpul fluxurilor live. Există o mulțime de bannere de afiliere care strică experiența imersivă în timpul redării. În schimb, Mixer este o platformă nouă, astfel încât nu te bombardează cu reclame. În experiența mea, nu am întâlnit multe anunțuri pe pagina fluxului live, așa că există.

comentariu twitch

O altă problemă pe care mulți s-au ridicat în legătură cu Twitch este aceea secțiunea de comentarii este deturnată de publicul toxic în timpul fluxurilor live care rostesc comentarii pline de ură. Datorită bazei enorme de utilizatori a Twitch, moderația automată nu pare să funcționeze deloc. În comparație, Mixer nu are astfel de probleme deocamdată, dar ar fi lăsat să fie văzut ca pe o scară Mixer la un milion în viitor.

VEDEAȚI DE asemenea: Cum să faceți flux pe Twitch folosind un computer

Pe care ai alege: Twitch sau Mixer?

Așa că a fost scufundarea noastră profundă în bătălia a doi giganti live streaming: Twitch vs Mixer. Este evident că Twitch este platforma finală de streaming în direct, cu o audiență enormă, diverse programe de monetizare și o platformă globală excelentă pentru streamers. Dar, nu putem trece cu vederea viitorul promițător al Mixerului, care își crește încet jocul în fiecare segment. Pentru a încheia, puteți decide care este cea mai bună platformă de transmisie live care se potrivește preferințelor dvs. Deci, asta este totul de la noi. Dacă articolul v-a ajutat să luați o decizie, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos și menționați și motivele. Vom fi fericiți să vă cunoaștem informațiile valoroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *