Walmart elimină jocurile video violente, reclame din filme din magazinele de vânzare cu amănuntul

Walmart este unul dintre cei mai mari retaileri din lume. Compania operează peste 4.700 de magazine în Statele Unite ale Americii și peste 11.000 de magazine în întreaga lume.

În timp ce unele dintre cele 4.700 de locații din S.U.A. sunt magazine alimentare din apropiere din Piața Neighborhood, multe sunt magazine cu discount și supercentere care vând jocuri video, filme și arme.

Cu toate acestea, retailerul face măsuri pentru a cenzura două dintre acele articole în acele locații.

Una dintre ele nu este armă.

Într-un nou raport din Jocuri de viciu (prin GameInformer), se pare că magazinele Walmart din Statele Unite au început să elimine materiale promoționale și reclame care afișează violență și ceea ce compania numește „comportament agresiv”.

Materialele în cauză includ afișaje, afișe, posturi demo și alte posturi de previzualizare care conțin conținut violent găsit oriunde în magazin.

Materialele cenzurate nu se referă numai la jocuri video, ci și la filme și alte videoclipuri care pot înfățișa violență, cum ar fi programarea în magazin folosită în timpul sezonului de vânătoare.

Conform unor surse anonime care au discutat cu Vice Games, Walmart a lansat recent o notă internă în care informează angajații despre schimbare. Unele dintre aceste surse au împărtășit memoriul pe Twitter și Reddit.

Memoarea menționează clar casele demo de jocuri video, în special cele pentru PlayStation și Xbox. Se merge până acolo încât să solicite angajaților să înlăture orice „luptă de referință” și „jocuri video cu tragere la terță persoană”.

Cu toate acestea, nu se referă în mod distinct la jocurile de împușcături din prima persoană sau la alte genuri sau subgene care ar putea înfățișa violența. De asemenea, nu definește ce înseamnă „violent” sau „agresiv” în ceea ce privește eliminarea materialului.

Mutarea de Walmart vine după o erupție de filmări groaznice în ultimele două săptămâni în Southaven, Mississippi, El Paso, Texas și Dayton, Ohio. Primele două filmări au avut loc în magazinele Walmart.

Alături de Dick’s Sporting Articles și Fred Meyer, Walmart este unul dintre cei mai mari vânzători de arme din Statele Unite. Deși compania nu a vândut arme în stil de asalt în magazinele sale din 2015, iar acum cere ca acele cumpărători să aibă 21 de ani sau mai mult, șeful executiv Doug McMillon a rămas vag în legătură cu potențialele modificări ale politicilor sale privind vânzările de arme într-o postare recentă pe social media.

În urma împușcărilor din Texas și Ohio, președintele Donald Trump și alți alți politicieni a pus o parte din vina pe jocurile video. Trump a spus:

Trebuie să oprim glorificarea violenței în societatea noastră. Aceasta include jocurile video groaznice și pline de gri, care sunt acum obișnuite. Astăzi este prea ușor pentru tinerii cu probleme să se înconjoare de o cultură care sărbătorește violența.

Trebuie să oprim sau să reducem substanțial acest lucru și trebuie să înceapă imediat. Schimbarea culturală este grea, dar fiecare dintre noi poate alege să construiască o cultură care sărbătorește valorile și demnitatea inerente a vieții umane. Asta trebuie să facem.

Trump nu a oferit planuri specifice pentru evaluarea jocurilor video sau dacă o astfel de evaluare ar veni în cele din urmă.

Desigur, nu s-a făcut nicio legătură definitivă între jocuri video și violență, sau filme și violență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *