Walmart nu mai poate face publicitate la jocuri video violente … dar continuă să vândă arme

Walmart

Controversa de peste jocuri video violente în Statele Unite continuă să-și țină terenul. Mulți politicieni americani arătaseră cu degetul spre banalizarea violenței prin jocuri video, ceea ce ar induce tinerii cu probleme să facă gesturi extreme precum cele două masacre din săptămâna trecută.

Președintele Statelor Unite Donald Trump el însuși s-a opus produsului, acuzându-l că glorifică violența și declarând că vrea să oprească fenomenul. Desigur, unele voci au fost ridicate în apărarea jocurilor video, atât din industrie, cât și din ESA și Reggie Fils-Aime, și de la unii psihologi conform cărora nu există nicio corelație între jocurile video și masacre.

După cuvintele președintelui Atu, cu toate acestea, o companie care pare să dorească să urmeze dictatele este Walmart. Conform unor rapoarte, se pare că o directivă a venit din partea conducerii de vârf, potrivit căreia angajații vor trebui să înlăture orice produs de divertisment care arată scene violente, inclusiv filme sportive și videoclipuri despre vânătoare.

Aranjamentul ar include, de asemenea, demo-uri de jocuri video și anularea oricăror evenimente de jocuri video care implică jocuri de luptă și trageri. O prevedere care se ciocnește puțin cu faptul că este compania continuă să vândă arme, după cum afirmase public după împușcături ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Ce părere aveți despre situație?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *