Witcheye: Redesignarea platformelor cu un singur ochi

Platforme. Jocurile de noroc au o istorie lungă de personaje care se potrivesc între, în afara și pe ele.

În Frații Super Mario. serie, te joci ca plombari care sar pe platforme și unii pe alții și ciudate ciuperci mici.

În Crash Bandicoot, te joci ca un bandicoot care aleargă de pe bolovani în timp ce sări peste prapastii mortale – și, desigur, multe altele.

In orice caz, Witcheye adaugă un pic de condiment la cazanul platformei, eliminând capacitatea de a sari cu totul! Nu ești un instalator, un bandicoot, un bobcat, un jackrabbit jazzy sau chiar o minge senzuală de carne. Ești un glob ocular zburător.

„Asta sună ca o mizerie fierbinte”, te gândești (poate). Dacă da, te înșeli.

Witcheye este cea mai recentă versiune pentru Android și iOS de către dezvoltatorul Moon Kid și editorul Devolver Digital. Moon Kid, cunoscut și sub numele de Peter Malamud Smith, a creat jocul de puzzle mobil Satellina. El a fost, de asemenea, jumătate din echipa din spatele Marele Gatsby adaptare pentru NES.

Cunoștințele și abilitățile sale au fost puse în practică când a creat acest nou tip de platformă de aventuri. Spun un „fel nou”, deoarece niciun alt joc din acest gen nu se învârte doar în jurul controlului ochiului vrăjitoarei plutitoare pentru a lupta cu băieții răi și a colecta pietre prețioase.

Scopul Witcheye este să controleze o vrăjitoare care s-a transformat într-un ochi plutitor în timp ce încearcă să-și recupereze bunurile furate de la un cavaler klepto. Este, de asemenea, un platformer unde plutești – nu sari. Există Nu sărind aici.

Din fericire, controalele jocului sunt atât de simple și intuitive, încât nu veți rata săriturile. Glisați pentru a merge într-o direcție, atingeți pentru a opri. Aceasta este în esență. Ușor peasy.

Provocarea jocului vine din evitarea atacurilor în timp ce uciderea inamicilor și călătoria prin niveluri. Unii dintre dușmani sunt simpli de ucis, în timp ce alții necesită să-ți faci timpul perfect să-ți învingi și să apelezi pentru a-i omori.

Este firesc ca dușmanii să se repete pe măsură ce treceți prin diferite niveluri ale jocului, care includ plaje și un cadru de toamnă, de exemplu. Dar, din fericire, fiecare nouă zonă introduce noi inamici cu noi atacuri.

Jocul rămâne proaspăt mergând într-un ritm rapid. Cu excepția cazului în care te-ai blocat de un anumit dușman, vei șterge fiecare nivel înainte de a avea șansa să te plictisești de el. Pentru jucătorii care ar putea dori să își ia timpul, fiecare nivel are, de asemenea, un subgoal: regăsirea a patru pietre prin uciderea inamicilor (unele dintre ele sunt ascunse). Acest lucru adaugă un strat de redare a jocului, deși unul mic.

Există, de asemenea, două dificultăți suplimentare de deblocat după ce a bătut jocul în mod normal, astfel încât jocurile ulterioare ar trebui să fie mai satisfăcătoare pentru jucătorii care doresc ceva mai provocator.

În afară de dificultăți suplimentare, jocul are un mod de deblocare rapidă, precum și moduri de alergare a șefului și mini-șef pline de dușmani duri. În mod adevărat, vechea școală, învingerea jocului va debloca, de asemenea, un test de sunet ascuns în meniul de opțiuni (care este un bonus minunat din moment ce Witcheye coloana sonoră este minunată, completată de farmecul din epoca NES).

Pro:
  • Schema de control intuitiv face jocul simplu și distractiv
  • Modelele originale de personaje care amintesc de jocurile dintr-o epocă trecută
  • Vrăjmașii, în special șefii, sunt distractivi pentru a lupta
  • Coloana sonoră excelentă
  • unlockables
  • Preț uimitor
Contra:
  • Mic de statura
  • S-ar putea să fie prea ușor pentru unii jucători înainte de a debloca dificultăți mai grele
  • Nu este distractiv dacă nu-ți place ghimicul pentru ochi

Unul dintre aspectele cele mai atrăgătoare Witcheye este grafica sa retro. Este adevărat că multe jocuri din ultimul deceniu au folosit stiluri grafice din epocile pe 8 și 16 biți, iar în timp ce unii au reușit să surprindă etosul acelor epoci, iar alții au eșuat, Witcheye este din fosta tabără.

Witcheye este o investiție bună având în vedere ce obțineți pentru punctul de preț. Este evident că multe gânduri au intrat în fiecare detaliu al jocului, fie că este vorba de caracterul și designul sunetului sau de funcțiile suplimentare adăugate într-un joc care costă doar câțiva dolari.

Într-o epocă în care jocurile pe consolă sunt reciclate în mare parte de versiunile AAA, iar majoritatea jocurilor mobile încearcă să ia fiecare bănuț pe care îl pot, este revigorant să ai un „platformer” retro-inspirat de sine stătător pe mobil.

(Notă: Moon Kid a furnizat o copie a lui Witcheye în scopul acestei recenzii.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *